V cukrárenskej prevádzke našli fľaše koňaku bez kontrolnej známky

08.02.2024 Bratislava

Bratislava 7. februára (TASR) - V cukrárenskej prevádzke našli príslušníci finančnej správy (FS) Colného úradu (CÚ) Bratislava 746 fliaš vaječného koňaku, ktoré neboli označené kontrolnou známkou. Prevádzkovateľ výrobne nemal ani zákonné povolenie na predaj spotrebiteľského balenia liehu (SBL). TASR o tom informovala hovorkyňa CÚ Bratislava Drahomíra Adamčíková.

Predaj alkoholu v cukrárenskej prevádzke preverili colníci na základe podnetu počas januára. V rámci miestneho zisťovania urobili kontrolný nákup fľaše s označením Domáci vaječňák čokoláda. "Následná kontrola prevádzkových a skladových priestorov ukázala, že v obchode sa v regáloch nachádzajú fľaše, ktoré neboli označené kontrolnou známkou," priblížila hovorkyňa.

Išlo o 475 fliaš s označením Domáci vaječňák tahitská vanilka a 271 fliaš s označením Domáci vaječňák čokoláda. "Daňový subjekt nebol evidovaný ako držiteľ povolenia na predaj SBL v daňovom voľnom obehu podľa zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov," doplnila s tým, že príslušníci CÚ Bratislava alkohol zabezpečili.

FS upozorňuje prevádzkovateľov gastronomických či reštauračných zariadení, že predaj alkoholu bez kontrolnej známky je porušením zákona. "Výroba a spracovanie alkoholu musia byť pod kontrolou kompetentných orgánov. Konzumácia nelegálne vyrobeného alkoholu môže mať aj negatívny vplyv na zdravie spotrebiteľa," zdôraznila Adamčíková.
 

Vyberte región